Regulament

Regulament
Cui se adresează centrul

Elevilor de liceu și de gimnaziu din județul Dolj, în vederea pregătirii pentru concursurile de programare.

Unde se desfășoară activitățile centrului

Ca și în anii trecuți, ne vom axa pe lecții desfășurate online, oferind astfel mai multă flexibilitate în programul fiecăruia, dar și posibilitatea să avem lectori dintre studenții care nu se află neapărat în Craiova. Atunci când lecțiile se vor desfășura la fața locului, acestea vor fi găzduite în laboratoarele de la Colegiul Național Frații Buzești.

Cine sunt lectorii

Pregătirile vor fi susținute de profesori cu experiență în pregătirea pentru concursurile de programare și de studenți olimpici naționali și internaționali din Craiova dar și din alte locuri din țară.

Cine poate participa la activitățile centrului

Pentru informații detaliate legate de participarea la centru, consultați meniul "Înscriere".

Cum se vor desfășura activitățile de pregătire

Vor fi abordate lecții și probleme de algoritmică cu grad ridicat de dificultate, de nivel olimpiadă. Limbajul de programare folosit va fi C/C++. La grupa juniorilor se vor desfășura lecții din materia de olimpiadă a claselor V-IX iar la grupa seniorilor din toată materia.

În general va fi la fiecare grupă câte o activitate pe săptămână (aceasta se anunță din timp dar pot fi situații în care nu se pot desfășura activități, de exemplu atunci când sunt concursuri oficiale, uneori în timpul vacanțelor etc).

Modul de parcurgere a materiei va fi unul dinamic, se va încerca mereu adaptarea noțiunilor predate în sprijinul susținerii elevilor care progresează rapid.

În afară de ședințe de pregătire se pot organiza concursuri de antrenament, în condiții specifice acelora de la olimpiadă și care se vor anunța din timp.

Reguli de bună practică pentru elevi

Participarea elevilor în cadrul centrului este gratuită. Cu toate acestea insistăm pentru desfășurarea activităților centrului într-o atmosferă de fair-play, de seriozitate, disciplină, de colaborare. Este esențială realizatea temelor (trebuie abordate toate cerințele din temă chiar daca la unele soluția optimă este găsită abia apoi, după discuții cu profesorul sau după consultarea indicațiilor). Este important respectul între elevi, chiar dacă ulterior pot fi rivali în concursuri. Elevii care nu respectă principiile enunțate pot fi eliminați de la activitățile centrului.